TV13 élő adás

Idén harmincnegyedik alkalommal rendezte meg az Angyalföldi Természetbarát és Testedző Egyesület (ATTE) az Angyalföldi Sportfesztivált.

Szeptember 24-én az Újpalotai úti Bowling Centrum, két nappal később, vagyis 26-án pedig a Rozsnyay utcai Angyalföldi Sportközpont volt az esemény helyszíne. Tizenhárom sportág harmincnégy versenyszámában mérhették össze tudásukat a kerületi lakó-, családi, nyugdíjas, illetve munkahelyi közösségek, azaz amatőr csapatok, sportolni szerető emberek.

A legnépszerűbbnek a bowling bizonyult, ahol 30 csapat 150 játékosa versenyzett. A legfiatalabb versenyző 4 éves volt, aki futásban indult, a legidősebb 87, ő bowlingozott. Több, Magyarországon még kevésbé ismert sportágban is mérkőzhettek a résztvevők.

Az egyik ilyen a rönkhajítás volt, különböző kategóriákban a versenyzőknek eltérő súlyú rönköket kell minél messzebbre elhajítani. Bár előzetesen nem hirdették meg 10 éven aluli kategóriában a versenyszámot, azonban a helyszínen több jelentkező állt küzdelemre készen ebből a korcsoportból, így a szervezők végül őket külön díjazták az érintettek nagy örömére.  

Az eredményhirdetésen Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő – aki 20 éven át a sportfesztivált szervező ATTE elnöke volt – adta át a díjazottaknak a tárgyjutalmakat.

Golyótól a rönkhajításig

2021. október 13.

Sportfesztivál Megmozdult Angyalföld