TV13 élő adás

A gyermekek védelme érdekében a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. június 7-én – összesen 1098 négyzetméternyi felületen – 29 helyszínen megkezdte és a napokban többségében már be is fejezte a játszótéri napvitorlák kihelyezését a homokozók fölé. Az összesen 31 védőeszközből lapzártánkkor, a június 14-ei héten három volt javítás alatt, de az eszközök június második felére mindenhol állni fognak.


Először a napvitorlák tartóoszlopait telepítették a társaság munkatársai, majd kifeszítették a vásznakat, miután a tartóoszlopok alapozásául szolgáló beton megkötött. Az érintett homokozókat a munkálatok ideje alatt lezárták, ami legfeljebb két napot vett igénybe, de a kivitelezési munkálatok is rövid idejű területlezárásokat igényeltek.


A napvitorlák telepítése nem új keletű, hiszen azt már évekkel ezelőtt megkezdte a városrész a gyermekek egészsége és komfortérzetének javítása érdekében, hogy a nyári kánikulában is naptól védetten, árnyékban tudjanak játszani. Tavaly júniusban a már meglévő tizenöt mellett több mint tucatnyi új helyszínen telepített ilyen eszközöket a zrt.


A napvitorlák kihelyezésének helyszínei:


Angyalföldi utca 39-41.

Baba tér

Béke tér 1.

Béke utca 83.

Bulcsú utca 18. (2 db)

Debrecen park (2 db)

Dráva park

Esztergomi utca 2-12.

Esztergomi út 50-54.

Forgách köz

Futár utca 10.

Jakab József utca 5.

Jász utca 116.

Kámfor utca 15.

Kárász utca 1.

Kárpát utca 38-40.

Marina sétány-Turóc utca

Marina sétány - Úszódaru utca

Népfürdő utca 19.

20Petneházy utca 92.

Rokolya utca 35.

Röppentyű utca 5-7.

Szent László 127.

Szent László utca 113.

Szobor utca 9-11.

Szováta park

Tahi utca 34-36.

Tahi utca 42-44.

Vizafogó sétány 2.


Ovik nyári nyitvatartása


Mint arról korábban már beszámoltunk, dr. Tóth József polgármester még áprilisban – a veszélyhelyzetre való tekintettel átruházott hatáskörben – döntött arról, ha a járványhelyzet lehetővé teszi, idén nyáron biztosított lesz a XIII. kerületi óvodák és bölcsődék folyamatos működése. Ez a korlátozások fokozatos feloldásával megvalósulhat. A folyamatos, tehát nem ügyeleti nyitvatartás oka, hogy a veszélyhelyzet alatt a kisgyermekes szülők jelentős része az éves szabadsága terhére oldotta meg gyermekének napközbeni felügyeletét. Az önkormányzat bízik abban, hogy a veszélyhelyzet a nyárra megszűnik. A tervezhetőség kedvéért tehát idén a városrész említett gyermekintézményei nyáron sem zárnak be, így a szülők nyugodtabban és könnyebben állhatnak vissza a munkába.

Ponyvabiztos játék

2021. június 23.

Védelem Napvitorlákkal a gyermekek egészségéért