TV13 élő adás

Online tartotta április 27-én a hagyományos szakmai napját az Egyesített Óvoda. Az idén immár tizenötödik alkalommal megrendezett esemény védnöke Holopné Schramek Kornélia alpolgármester volt.

 A délelőtt szokás szerint neves szakemberek előadásával telt. Gerhát Réka pszichológus a megoldásfókuszú fejlődési szemléletről, a mentális egészségünkért való öngondoskodásról beszélt. Dr. Mogyorósy-Révész Zsuzsanna tanácsadó, szakpszichológus az érzelemszabályozás témáját járta körül, különös tekintettel a járvány okozta kiemelkedően magas stressz kapcsán. Ez különösen fontos a gyerekekkel foglalkozók esetében, mert a kicsinyek az élethelyzeteket a körülöttük lévő felnőttek hozzáállása, viselkedése alapján értelmezik. Ebből a szempontból érdekes kérdés a maszkviselés. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatok, vizsgálatok eredményeiről is szó volt.

Deliága Éva okleveles pszichológus, integratív gyermekterapeuta Óvodából iskolába címmel tartott előadást, amelyben az érzelmi, pszichés és szociális érettségről és az ahhoz vezető útról beszélt. Érdekesség, hogy az előadásba ezúttal az érdeklődő szülők is bekapcsolódhattak a tagóvoda-vezetőknél történt előzetes regisztráció alapján.

Az előadásokat az idén is szakmai elismerések és díjak átadása követte. Köszöntötték a huszonöt, harminc és negyvenévi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező kollégákat. Gazdára talált a többi között az Integrációs díjak átadására, valamint a nevelő-oktató munkát segítő munkakörben dolgozók elismerésére. Az idén második alkalommal díjazták a legaktívabb nevelőtestületet is.


Az Integrációs díj kitüntetettje Laczkó-Ghémes Lilla Zsófia, a Gyöngyszem Tagóvoda és Krobothné Karcos Andrea, a Hétszín Tagóvoda óvodapedagógusa lett. A Legaktívabb nevelőtestület címet a Mese Tagóvoda csapata érdemelte ki. Az Év szakmai munkaközösség- Meséskert Tagóvoda vezetője Papp Ferenc, a Meséskert Tagóvoda, az Év kétnyelvű csoportban dolgozó magyar óvodapedagógusa pedig Kovács Dóra, a Meséskert Tagóvoda munkatársa lett.


Díjazták a meghirdetett szakmai pályázatok résztvevőit is. „A leggyakrabban alkalmazott digitális eszközöm, illetve módszerem a gyermekek fejlődését elősegítő tevékenységek során” című pályázatra érkezett munkák közül a legjobbnak Szalavári Andrea, a Zöld Ág Tagóvoda óvodapedagógusának pályázatát értékelték. A „Különleges bánásmódot igénylő gyermek a csoportomban” címmel meghirdetett pályázat első helyezettje Laczkó-Ghémes Lilla Zsófia, a Gyöngyszem Tagóvoda óvodapedagógusa lett. A „Pedagógiai célú együttműködés jó gyakorlatának bemutatása egy projekten keresztül” elnevezésű pályázat nyertese a Meséskert Tagóvoda három munkatársa, Lelovicsné Tüske Anita, Gonda Renáta és Vida Gizella lett.

 

Noha egyelőre csak virtuális formában, de megrendezték a szokásos kiállítást is A játék lehetőségei a szabadban címmel. A járvány miatt a gyerekek játék- és tanulási tevékenységei kikerültek az óvodák udvarára, az ott készült képeket remélhetőleg július 7-e és október 15-e között a Városház Galériában is megtekintheti a nagyközönség.

                                                                      Csop V.

Mentális egészségtől az iskolaérettségig

2021. május 7.

Óvodapedagógia Szakmai tanácskozás tizenötödször