TV13 élő adás

A járvány ellenére – igaz, egyelőre csupán az online térben – sűrű hónapot tudhatnak magukénak kerületünk civil szervezetei. Kezdődött a Civil Kerekasztallal, amely szokás szerint a hónap első szerdáján ült össze – ezúttal a virtuális térben. A „Közrend járvány idején - kihívások és megoldások” címmel meghirdetett találkozó meghívott vendége Weil András, a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet helyettes vezetője, valamint Plutzer Zsolt, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület képviselője volt.

 A Civilek a XIII. kerületben online sorozat soron következő beszélgetésére április 22-én került sor.  „Lokálpatrióta retro” címmel Erdős Lászlóval, a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesületének alelnökével és Szabó Tamással, az egyesület kommunikációs szóvivőjével találkozhattak a résztvevők. Az előadók a múlt, jelen, jövő egységében gondolkodó és cselekvő kerületi lokálpatrióták, a „Go, Trabi, go” hangulatától indíttatva beszéltek tevékenységükről, benne a retro szerepéről.

A hónap utolsó eseménye a Nemzetiségek a XIII. kerületben élő online sorozat következő előadása volt április 29-én. „A tutajosoktól napjainkig” - címmel Hollósy Tibornéval, az Angyalföldi Szlovák Önkormányzat elnökével és Fábián Éva elnökhelyettessel láthattak, hallhattak beszélgetést az érdeklődők.


                                                     (cs)    

Civilek az online pályán

2021. május 7.

Előadások Beszélgetések múltról és jelenről